Business Development Manager FMO Investment Management

Vacancy

Business Development Manager FMO Investment Management

Zoek je een rol als Business Development Manager bij FMO Investment Management? Maak verschil in opkomende markten met onze duurzame investeringen.
  • Educational levelMaster degree (WO)
  • DeadlineJuly 8, 2024

Your role

Wij zijn een trotse dochteronderneming van FMO. Wij werken hard om meer impactbeleggingen mogelijk te maken. Zo geven we private investeerders de kans om duurzaam te beleggen in groeimarkten. De kernwaarden klantgericht, en operationele uitmuntendheid zijn de kernwaarden van ons bedrijfsmodel. Wij zijn een vergunning houdende beleggingsonderneming die onder toezicht staat van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Als Business Development Manager ben je medebestuurder van FMO IM. Een rol die screening en goedkeuring door de AFM vereist. Je hebt een zetel in het Investeringscomité van ons bedrijfsonderdeel. Je speelt een sleutelrol in het ontwikkelen van nieuwe fondsproposities voor commerciële beleggers. 

Jouw voornaamste verantwoordelijkheden zullen bestaan ​​uit: 

  • De promotie en fondsenwerving voor FMO IM proposities, vooral bij Nederlandse family offices en private banken, maar ook bij institutionele beleggers.
  • Toezicht houden op het portefeuillebeheer, de commerciële dienstverlening en de uitvoering daarvan.
  • Bijdragen aan ons strategische businessplan en dit omzetten in vernieuwende business development ideeën.
  • Het opbouwen van sterke relaties met investeerders en andere externe belanghebbenden.

Our offer

Wij bieden een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder:

  • Bruto jaarsalaris tussen € 125 - 135K per jaar (inclusief vakantietoeslag), bij een full time dienstverband. De inschaling is afhankelijk van de ervaring die je meebrengt.
  • Een jaarlijks persoonlijk ontwikkelingsbudget.
  • Een flexibele manier van werken: 50% op kantoor en 50% vanuit huis.
  • Tot 60 dagen werken op afstand in het buitenland.
  • 31 vakantiedagen per jaar.

Voor meer informatie: Secondary Benefits - FMO

Your team

Wij vierden in 2022 ons 10-jarig jubileum. In 2012 startten we als team bij het investeringsdirectoraat van FMO gestart. In 2015 werden we een zelfstandige juridische eenheid. Daarna voegden we ons in 2017 bij het Partnerships for Impact (P4i) -team. Zie: The team - FMO-IM

Ons twaalfkoppige team begeleidt vijf leningsfondsen. Het FMO Emerging Markets Loans Fund, het Cardano-FMO SME Finance Fund, het FMO-Privium Impact Fund, het Emerging markets deel van het ASN ‘Groenprojectenfonds’. Ons nieuwste fonds is het SDG Loan Fund dat we met Allianz Global Investors in 2023 hebben gelanceerd. We verwachten dat onze ‘assets under advisory’ minimaal gaat verdubbelen. Dit sluit aan bij de ambitieuze groeidoelstellingen van FMO voor 2030.

Deze vacature is ontstaan door de interne promotie. Gezien de huidige teamsamenstelling gaat onze voorkeur uit naar een vrouw.

Your background

Beschik jij over een netwerk van private investeerders in Nederland, zoals pensioenfondsen, verzekeraars, family offices en private banken? Ben jij iemand die fondsen kan structureren en ervaring heeft met de lancering van impactfondsen? Dan is deze vacature voor jou.

Je neemt (beleggings)ervaring met het opbouwen van portefeuilles mee en hebt het vermogen om investeerders te inspireren. De functie vraagt om regelmatig contact met partners, investeerders en FMO-collega’s. Kennis van de mondiale sectortrends op het gebied van beleggen in opkomende markten en impactbeleggen is voor deze rol nodig.

Je herkent strategische kansen vanuit sectorontwikkelingen en zet deze om in bedrijfsinitiatieven voor ons. Je hebt een sterk doorzettingsvermogen. Ook onder stressvolle omstandigheden lever je kwaliteit. Klanten waarderen je om je servicegerichte houding en het neerzetten van resultaten. Problemen oplossen doe je graag en een van jouw succesfactoren hierin is dat je ‘out of the box’ denkt. Je combineert overtuigingskracht en pragmatisme. Mensen beoordelen je als betrouwbaar. Jouw communicatieve vaardigheden en empathie maken je een natuurlijk ‘netwerker’ die makkelijk relaties legt en onderhoudt. Hier ligt ook de basis voor jouw verkoop- en acquisitievaardigheden. Je hebt hoge professionele normen met betrekking tot bedrijfsethiek, integriteit en transparantie. Je volgt de sectorontwikkelingen en relevante wetgeving.

Daarnaast beschik je over:

  • Een academische graad in financiën, economie, bedrijfskunde of aanverwante studies.
  • Minimaal 10 jaar ervaring in asset management, bij voorkeur in opkomende markten en in een business development functie.
  • Bij voorkeur minimaal 2 jaar ervaring als senior manager of directeur.
  • DSI of vergelijkbare kwalificatie en/of registratie of binnen 1 jaar na het begin te behalen.
  • Uitmuntende Nederlandse taalvaardigheden.

Zet de volgende stap in jouw loopbaan. Solliciteer nu via de 'Apply now' knop en schrijf je toelichtende brief in het Nederlands!

#PioneerDevelopScale

Please note, if we make you an offer to join FMO, you will need to work through the screening process with our screening partner. The process is designed to check your integrity and reliability.

Interested?

For further information, please contact Gaby Streeder, e-mail g.streeder@fmo.nl.